Hvordan kan en boligforsikring hjælpe dig trygt igennem handlen?

Der er mange følelser involveret, når beslutningen om at investere i fast ejendom tages. Hvad end det er første gang, eller du er erfaren på boligmarkedet, er det noget helt særligt at tilflytte en ny bolig, som du selv ejer. Det er både nervepirrende og skræmmende, men det er også utroligt spændende og starten på et nyt kapitel. Der er mange forholdsregler og forberedelser, man kan gøre sig, så man kan reducere nerverne. Én af dem er at sætte sig grundigt ind i de forskellige ting, så man er i stand til at tage informerede valg undervejs. Og en af de ting, du bør undersøge, når du køber bolig, er boligforsikringerne. Det er primært ejerskifteforsikringen, der vil danne ramme om dette indlæg. Har du helt styr på, hvad ejerskifteforsikringen er, eller er det et fremmedord for dig?

Ejerskifteforsikringen er en type af boligforsikring, som er henvendt til købere i en bolighandel. Forsikringen udspringer fra huseftersynsordningen, som blev indført i 90’erne. Den dækker skjulte skader, som du opdager efter indflytning, men som ikke er beskrevet i tilstandsrapporten og udbydes af boligforsikringsselskaber.

Hvordan hjælper ejerskifteforsikringen, og hvad skal du vide?

Ejerskifteforsikring er en boligforsikring, der kan skabe mere tryghed for dig som kommende boligejer. Men det er selvfølgelig vigtigt, at du er godt informeret, inden du tager beslutningen om, hvorvidt den skal tegnes. Derfor er det også centralt at vide, hvad det egentlig er, forsikringen dækker. Noget af det første, man bør pointere i den sammenhæng, er, at det ikke er en vedligeholdelsesforsikring. Og hvad menes med det? Det betyder, at det ikke er samtlige skader, der dukker op, som du kan forvente blive dækket. Mange folk vil anse enhver skade som noget, forsikringen nok vil dække. Men der er en masse skader, som er forventlige, når man kigger på den pågældende bolig og alder.

De skjulte skader, der i visse tilfælde opdages i boligen, kan være meget omkostningsfulde at udbredre. Der kan altså være rigtig mange penge at spare, hvis du investerer i en boligforsikring, fremfor hvis du selv skal punge ud. Netop derfor kan det også være en rigtig god tryghed at have. Som kommende boligejer kan man være meget nervøs for, om huset/lejligheden nu også er i så god stand, som det potentielt fremgår af tilstandsrapporten. Den lille frygt kan imødekommes af ejerskifteforsikringen.