Hvordan kan SEO hjælpe virksomheder?

SEO er vigtigt for virksomheders synlighed

SEO er en forkortelse for search engine optimization eller på dansk søgemaskineoptimering. Det dækker over en lang række metoder til at få hjemmesideindhold til være synligt for søgemaskinerne og at placere indholdet højt i søgemaskinernes organiske søgeresultater.

Derfor er SEO vigtigt for virksomheder

For virksomheder er det at ligge højt placeret på de organiske søgeresultater af stor betydning. Hvis ikke man som virksomhed ligger på side 1 på et givent søgeord, er der meget lille sandsynlighed for overhovedet at blive set af potentielle kunder. Næsten ingen brugere når nemlig længere end første side af søgeresultaterne.

En undersøgelse viser faktisk, at det ikke bare er vigtigt at ligge på første side. Man skal helst også ligge nummer 1. 38% klikker nemlig på første søgeresultat, mens 12% klikker på andet søgeresultat, og 7,5 % klikker på tredje. Når vi ned til 8. søgeresultat, som fortsat er på side 1, er vi helt nede på 1 % .

Hvis man som virksomhed skal lokke brugere til siden via organisk indhold, er det derfor nødvendigt at ligge så højt som muligt – og helst nummer 1 i søgeresultaterne.

Derfor er SEO utroligt vigtigt for virksomheder at prioritere.

Hvorfor er organisk indhold vigtigt?

Når du ser et søgeresultat på Google, vil du i mange tilfælde se et par søgeresultater, som er markeret som “sponsoreret”. Det er annoncerer, hvor man betaler for synligheden øverst i søgeresultaterne. Det er også en vigtig indsats at satse på, men det er en god idé at kombinere med et fokus på det organiske indhold. De fleste brugere går nemlig naturligt til de første organiske søgeresultater frem for annoncerne.

Ved at satse på SEO, øger du derfor sandsynligheden for at besøgende klikker ind på din hjemmeside.