2 banebrydende oftalmologiske begivenheder i 2017

Der skete store ting i øjenkirurgibranchen i 2017. Især var der to begivenheder der fik medierne op ad stolene. Den ene handler om en verdensbegivenhed, mens den anden afslører en ny behandling for tørre øjne.

Solformørkelse fanger verdens øje

Den nok største historie i 2017 er af global karakter. Det kan øjenlæge Peter Brincker i hvert fald støtte op om. Den helt store solformørkelse der var synlig i 2017 fik millioner af mennesker til at kigge mod solen – en handling, der frarådes og som kan skade ens syn permanent. Derfor var NASA og andre interessenter vakse, da befolkningen skulle informeres om, hvordan man beskytter sit syn uden at gå glip af naturbegivenheden. Der blev lanceret en national kampagne, der informerede om korrekt brillebrug for både børn og voksne. Der blev ligeledes fokuseret på, hvordan man afslørede fake-solformørkelsesbriller, så man ikke, uvildigt, udsatte sit syn for fare.

Ny behandlingsanordning for tørre øjne

Et anden stor nyhed i 2017 handlede om et nyt apparat til øjnene. Helt præcist kan personer, der lider af tørre og irritable øjne, få en ny smørelse, der afhjælper problemerne. I USA er et nyt apparat blevet godkendt, så patienter, med en recept, kan erhverve sig det nye hjælpemiddel, der vil gøre hverdagen lettere. Udover en smørelse er et helt specielt teknologisk apparat også på hylderne: TrueTear. TrueTear sættes ind i næse og stimulerer de nerver, der producerer tårer. Processen vil hjælpe på irriterede øjne eller tørhed, hvilket er til stor gavn for befolkninger verden over.

tørre øjne
tørre øjne