Måske er det ved at være tid til at besøge en øjenlæge?

Dine øjne er vigtige. Du bruger dem stort set hele tiden – undtagen, naturligvis, når du sover. Det er dine øjne, du først og fremmest perciperer verden igennem. Det er med dine øjne, du første gang så dit livs kærlighed, det er med dine øjne, du læser, ser tv, ja, det behøves vel i grunden ikke forklares, hvad du bruger dine øjne til, og hvorfor de er vigtige for din livskvalitet.

En ting er, at dine øjne er vigtige. Men det er også vigtigt, at dine øjne fungerer så optimalt, som de er skabt til. At de er funktionsdygtige, og at dit syn er helt optimalt. Der er nemlig langt flere, end man lige tror, som render rundt med nedsat syn. Er du én af dem, bør du besøge en øjenlæge – og gerne hurtigst muligt.

En øjenlæge kan fortælle, om dit syn er optimalt

Det er altså rigtig vigtigt, at du har tjek på, at dit syn er optimalt, og at du dermed ikke går rundt i dagligdagen og spænder øjnene konstant. Gør du det, vil dit syn nemlig blive endnu mere nedsat – og med endnu større hastighed. Det vil du gerne undgå – og det kan en øjenlæge hjælpe dig med at undgå.

Får du bekræftet af en øjenlæge, at dit syn ikke er optimalt, og at du trænger til briller eller kontaktlinser, vil det være tid til at få gjort noget ved sagen og komme ned i den nærmeste optiker i en fart.

Det sidste, du har lyst til, er gå rundt uden at få bekræftet af en øjenlæge, at du har brug for at tage affære.

Er du nærsynet eller langsynet?

Nærsynethed: Er du nærsynet, er øjet for langt, hvilket gør, at lysets stråler samles i et punkt foran nethinden i stedet for på nethinden. Dette kan korrigeres med minus-glas.

Er du nærsynet, kan du se skarpt tæt på, men ikke se langt. Det er en meget almindelig tilstand at være nærsynet, og den ses hos én ud af seks danskere. Problemet opstår typisk i 10-12 års alderen, og det forværres indtil 21 års alderen. Nærsynethed har en tendens til arvelighed.

Langsynethed: Er du langsynet, er dit øje for kort. Lysets stråler samles i et punkt bagved nethinden i stedet for på nethinden. Dette kan korrigeres med plus-glas.

Når man er langsynet, også kaldet hypermetropi, har man ofte mulighed for at kompensere. Den evne er øjets autofokus, og den virker klart bedst i de unge år. Med alderen får du derfor behov for briller eller en øjenoperation. Netop pga. evnen til at kompensere, kommer symptomer på langsynethed senere end ved nærsynethed.

Peter Brincker – en erfaren øjenlæge

Du vil altså gerne til øjenlæge – og det i en fart. Et godt bud på en dygtig og erfaren øjenlæge er Peter Brincker, som har klinik i Charlottenlund.

Hans klinik, Øjenkirurgisk Klinik, har eksisteret i næsten 30 år. Da Peter Brinker åbnede klinikken i 1988, var han den første øjenlæge i Danmark til at tilbyde laserbehandling, ligesom klinikken var den første til at tilbyde operationer for nærsynethed (fra 1998), bygningsfejl (fra 1993), langsynethed (fra 1993) og laserbrille-laserbehandling (fra 2010).

Kontakt øjenlæge Peter Brincker

Øjenlæge Peter Brincker – adresse og kontaktoplysnigner:

Jægersborg Alle 14, 1 sal. 2920 Charlottenlund

Tlf: 39 64 09 58

Mail: peter.brincker@mail.dk

Website: www.peterbrincker.dk