Hvordan finder du den rigtige ejerskifteforsikring? Få svaret her

Der kan være mange grunde til, at man vælger at købe nyt hus. Det kan være, at man har for meget eller lidt plads i det gamle. Det kan også være, man har fået nyt job eller studie, så det giver mening at flytte tættere på. Det kan også være noget helt tredje. Uanset hvad er det ikke noget, man bare lige gør, når man køber ny bolig. Det er en længerevarende proces, der kræver både tid og energi. Og alligevel kan man ende med at gøre en hushandel, som man kommer til at fortryde inderligt senere. Man kan nemlig risikere, at der er skjulte skader på huset, som man først opdager, efter købet er gennemført. Og er det alvorlige skader i fx husets fundament, kan det blive en ordentlig regning, der kommer for udbedring af dem. Så hvordan sikrer man sig som huskøber, at regningen ikke ender på ens bord?

En ejerskifteforsikring er svaret

Vil du være sikret mod at stå som økonomisk ansvarlig for de skjulte skader, der kan være på dit nye hus? Så er en ejerskifteforsikring din eneste og bedste løsning. Som udgangspunkt er det sælger, der er ansvarlig for, at alt på huset er i orden. Men tilbyder vedkommende at betale halvdelen af prisen på den billigst tilgængelige ejerskifteforsikring, fraskriver han sig ansvaret. I stedet er det dig, der skal betale for udbedringen af skaderne. Vil du gerne være fri for at have den sky hængende over hovedet, skal du indvilge i at købe en ejerskifteforsikring. Bemærk dog, at selvom du vælger en dyrere ejerskifteforsikring, er sælger stadig kun forpligtet til at betale halvdelen af prisen på den billigste. Differencen derimellem er altså noget, du selv må betale for.

Hvordan fungerer en sådan forsikring?

Når du har en ejerskifteforsikring, er du dækket mod alvorlige skader og ulovlige el- og vvs-installationer på huset. Det gælder kun de skader, der ikke fremgår af tilstands- og elrapport. Hvis uheldet er ude, og du opdager en skade på huset, er du altså langt bedre stillet med en ejerskifteforsikring. Har du ikke en ejerskifteforsikring, er din eneste mulighed ud over selv at betale at sagsøge sælger – og det er faktisk sjældent, at køber vinder en sådan sag. Ejerskifteforsikringen har varierende pris og selvrisiko, alt efter hvor du vælger at købe din ejerskifteforsikring. Der kan også være stor forskel på, hvornår en ejerskifteforsikring dækker.

Hvornår dækker forsikringen?

Alle ejerskifteforsikringer dækker som udgangspunkt efter den samme lov, men det betyder ikke, at der ikke er store individuelle forskelle på, hvornår forsikringen dækker. Som udgangspunkt dækker din ejerskifteforsikring udbedring af skader, som har en væsentlig betydning for husets funktion. Det kan fx være revner i mure og beton, sætningsskader, utætheder i taget og lignende. Når man vurderer en skade ift. en ejerskifteforsikring, er det vigtigt, at man tager højde for den tid, som huset er opført under. Eksempelvis kan man ikke få erstatning for en fugtig kælder i et gammelt hus, for dengang var kældre ikke egnet til beboelse og blev derfor ikke opført efter samme regler, som der gælder i dag.

Undgå grimme overraskelser

Ingen har lyst til at stå i den situation, hvor de står med en skade, de troede, ejerskifteforsikringen dækkede, hvorefter det opdages, at det gør den egentlig ikke. Inden du køber en ejerskifteforsikring, er det en god idé at sætte dig grundigt ind i, hvornår og hvad netop din forsikring dækker. Kun ved at sætte dig grundigt ind i betingelserne, har du helt styr på din ejerskifteforsikring og bliver ikke overrasket hen ad vejen. Når forventningerne er afstemt med realiteterne, er du fri for at blive grueligt skuffet, hvis du finder en skade på huset og regner med, den bliver dækket. Det er derfor et godt udgangspunkt, hvis du ønsker at investere i en ejerskifteforsikring.

Hvor skal du købe din nye forsikring?

Der er stor forskel på, hvad ejerskifteforsikringer koster, hvad de dækker, og hvad selvrisikoen ligger på. Derfor kan det godt betale sig at sammenligne forskellige måde, inden du tager imod det første, det bedste tilbud. Med ejerskifteforsikringer er det nemlig ikke nødvendigvis sådan, at den billigste forsikring dækker dårligst og den dyreste dækker bedst. Eksempelvis kan du vælge at købe din ejerskifteforsikring hos Dansk Boligforsikring. Deres forsikring er både blandt de billigste og bedst dækkende ejerskifteforsikringer på markedet. Hvis du gerne vil have en ejerskifteforsikring med lav selvrisiko og en fair pris, der samtidig dækker dig, når uheldet ude, er Dansk Boligforsikrings forsikring altså et godt valg.

Basis og udvidet model

Hos Dansk Boligforsikring kan du vælge imellem deres basis ejerskifteforsikring og den udvidede model. Basismodellen er naturligvis billigere. Den dækker dig i 5 år mod skjulte skader samt ulovlige el- og vvs-installationer. Den udvidede model dækker derimod i 10 år og sikrer en udvidet dækningsgrad. Fx bliver du med en udvidet ejerskifteforsikring sikret mod ulovlige kloakledninger og rør, ulovlig indretning af bygninger samt en erstatning på op til 250.000 kr. ved forurening på grunden. Man kan sige, at basismodellen dækker de skjulte skader, der kan findes på huset, mens den udvidede model også sikrer dig mod skjulte skader på grunden. Ud over forskellen på basis og udvidet model er der også ejerskifteforsikringer til forskellige hustyper. Fx kan du få ejerskifteforsikring til både hus og sommerhus. Uanset hvilken form for bolighandel du står i, kan du ved hjælp af en ejerskifteforsikring sikre dig, at du ikke kommer til at stå med en stor regning for udbedring af skjulte skader senere hen.

Vær sikker i din hushandel fra start til slut

Det kan være svært at finde det helt perfekte hjem til dig og din familie. Det er ærgerligt, hvis husdrømmen skal vise sig at blive et mareridt, fordi du pludselig skal hæfte for udbedring af skader, du ikke vidste, var på huset, da du købte det. Med en ejerskifteforsikring er du sikret mod netop denne situation. Derfor kan en ejerskifteforsikring gøre dig mere tryg, når du køber nyt hus. Det gør også, at der er mindre at tænke på og bekymre sig om i en i forvejen kaotisk tid. Desuden er det i 1 ud af 5 bolighandler, at ejerskifteforsikringen kommer i spil. Der er altså relativ høj sandsynlighed for, at du får brug for din ejerskifteforsikring. Samtidig bliver der sjældent udbetalt erstatninger på under 40.000 kr., og de overstiger let 100.000 kr. Derfor kan det blive dyrt for dig at spare ejerskifteforsikringen væk. Hvis du er ved at købe nyt hus, og sælger tilbyder at betale halvdelen af prisen for en ejerskifteforsikring, kan det altså godt betale sig at tage imod muligheden.