Hvad er en ejerskifteforsikring? Læs alt, hvad du skal vide, her

Hvad er en ejerskifteforsikring? Det er et spørgsmål, der er rigtig godt at kunne svaret på, hvis man skal til at købe ny bolig. Da det er en situation, som de fleste af os danskere kommer til at stå i mindst en gang i vores liv, er det godt allerede inden boligkøbet at kende svaret på spørgsmålet: Hvad er en ejerskifteforsikring? Det er nemlig kun ved hjælp af en ejerskifteforsikring, at man kan være sikker på, man ikke kommer til at hæfte økonomisk, hvis man køber katten i sækken. Men googler man ”Hvad er en ejerskifteforsikring”, kan man ikke altid være sikker på, at det svar, man får, er entydigt. Kender du endnu ikke svaret på spørgsmålet, skal du derfor læse med her. Vi giver dig nemlig alt den information, der er nødvendig omkring ejerskifteforsikringer.

Hvis der er skjulte skader på din nye bolig

De fleste af os kommer ud for at skulle købe en ny bolig på et eller andet tidspunkt. I det tilfælde er det godt at kende svaret på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring”. Selvom man finder det, man tror er drømmehuset, kan der nemlig sagtens være skjulte skader. Skjulte skader kan forekomme på både sommerhuse, almindelige huse og i ejerlejligheder. Som det fremgår af navnet, er det ikke noget, der lige kan ses med det blotte øje. Derfor kan der sagtens være skjulte skader, selvom der ikke står noget om det i tilstandsrapporten på huset. Og det er her, det er rigtigt godt at vide, hvad er en ejerskifteforsikring. For med en ejerskifteforsikring kan man sikre sig mod netop denne situation. Har man tegnet en ejerskifteforsikring, går den ind og dækker, hvis man opdager skjulte skader på ens nye bolig.

Hvad er ”skjulte skader”?

I forbindelse med spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring” kommer man heller ikke uden om ”hvad er skjulte skader”? En skjult skade kan jo umiddelbart være mange ting, og det er måske ikke alt, du forestiller dig, der bliver dækket af en ejerskifteforsikring. Som tommelfingerregel siger man, at en skjult skade på boligen er en skade, der har væsentlig betydning for boligens funktion. Det er altså ting som revner i murene og huller i taget, som en ejerskifteforsikring går ind og dækker. Hvis man vil være helt sikker på, hvilke former for skjulte skader, den enkelte ejerskifteforsikring dækker, skal man gå ind og læse på betingelserne. Det sikrer, at der ikke kommer nogen grimme overraskelser hen ad vejen.

Kun hvis sælger tilbyder

Der er flere aspekter af svaret på spørgsmålet ”hvad er en ejerskifteforsikring”. For du kan nemlig kun tegne en ejerskifteforsikring, hvis sælger tilbyder. Ansvaret for de skjulte skader ligger først og fremmest på sælger. Det gør det, indtil vedkommende har fået udarbejdet en el- og tilstandsrapport samt tilbudt køber at betale halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring. Hvis sælger tilbyder, er det altså en rigtig god idé at tegne en ejerskifteforsikring. Gør man ikke det, vil man som køber selv skulle hæfte for udbedringen af de skjulte skader på ens nye bolig. Og da det ofte er utroligt dyrt at udbedre den slags skader, er det vigtigt, at man får en ejerskifteforsikring. Man skal dog være opmærksom på, at selvom man tager et dyrere valg, er sælger stadig kun forpligtet til at betale halvdelen af den billigste. Man skal derfor selv betale differencen.

Prisen på en ejerskifteforsikring

Det er en god idé at undersøge markedet grundigt, inden man tegner en ejerskifteforsikring. Der er nemlig ikke alene mange udbydere af ejerskifteforsikringer, men også stor forskel på, hvad man kan forvente at få for sine penge. Selvom alle ejerskifteforsikringer som udgangspunkt dækker efter den samme lov, kan der være store individuelle forskelle. Og det kan være den afgørende forskel på, om du får erstatning eller ej, er det noget, der er værd at bruge tiden på. Desværre er det ikke sådan, at dækning og pris hænger sammen. Mange billige ejerskifteforsikringer er også blandt de bedst dækkende på markedet. Samtidig skal man huske på, at det er i intet mindre end hver 5. bolighandel, at en ejerskifteforsikring kommer i spil. Hvis man står til at købe ny bolig, kan det derfor godt betale sig at undersøge markedet, inden man vælger den første, den bedste ejerskifteforsikring.

Nu kender du svaret på ”hvad er en ejerskifteforsikring”

Hvis du tidligere tænkte ”hvad er en ejerskifteforsikring”, ved du det i hvert fald nu. Det er god viden at have til den dag, hvor man selv skal investere i en ny bolig. Uanset om man skal investere i en lejlighed, sommerhus eller almindeligt hus, er det godt at kende svaret på, hvad er en ejerskifteforsikring. Det kan i sidste ende spare dig mange penge, da det kan blive utroligt dyrt selv at skulle hæfte for de skjulte skader. Det er derfor information, du bør huske, den dag du selv skal finde drømmeboligen.