Hvorfor er det vigtigt at have flere autonøgler?

De fleste her i verden har prøvet at miste noget ved et uheld eller grundet tyveri – heriblandt ens autonøgler. Det er desværre ikke noget man kan gøre så meget ved, men man kan være bedre forberedt på det. Løsningen når det handler om autonøgler er, at man har mere end et eksemplar. Det siger lidt sig selv, hvorfor det er vigtigt. For hvis du mister den ene, så skal du ikke bruge mere tid og penge på at få en ny end højst nødvendigt. Derudover kan du fortsat bruge din bil.

Mange vælger ikke at få lavet en ny autonøgle, når de har mistet deres første. Det kan både være på grund af dovenhed, men også fordi man ikke gider bruge pengene på det. Det er desværre bare den forkerte holdning at have til det. For hvis man ender med at stå helt uden en bilnøgle, så kan det gå hen og blive rigtig dyrt.

En af grundene til det, er startspærren som sidder i de fleste autonøgler. Det blev i 90’erne gjort lovpligtigt i nye biler, at alle besidder en, da det øger sikkerheden overfor biltyveri. Desværre så gør det det bare også væsentligt dyrere at støbe et nyt sæt bilnøgler. For man skal nemlig ikke bare skifte nøglerne, men ligeledes det chipsystem som sidder i bilen. Det er nemlig det system der skal godkende om hvorvidt bilen må startes eller ej. Indsætter man ikke den rigtige nøgle, så vil man heller ikke kunne tænde bilen.

Udover dette skal man også lægge bugsering af bilen oveni i regningen. Låsesmeden vil typisk ikke kunne hjælpe uden at få bilen over på sit værksted, så når man ikke har mulighed for at køre den derhen, så er det klart at man må få nogen til at transportere den for en.

Så står man i den situation at man mangler en kopi af sine autonøgler, så bør man kontakte en autolåsesmed straks. Man ved aldrig hvornår uheldet sker og rettidig omhu kan derfor være en god ide. Et godt eksempel på en låsesmed som kan lave en ekstra autonøgle er Autolåsesmed Marschall i København. De har mange års erfaring og deres priser er bestemt konkurrence dygtige – uden at gå på kompromis med kvaliteten.