Hvorfor er en sund frokostordning vigtig på arbejdspladsen?

En sund og nærende frokostordning medfører mere effektivt arbejde og giver medarbejdere mere energi.
I dette indlæg kan du læse om fordelene ved at vælge en sund frokostordning, hvordan det styrker sammenholdet og mindsker sygedage.

Få mindsket sygedagene

Selvfølgelig er det ikke udelukkende en frokostordning, som kan forbedre dit immunforsvar, og herved give dig mindre sygedage. Det handler om en generel kost-omlægning, hvis man gerne vil undgå influenzaen hver vinter. Immunforsvaret er en masse celler rundt i kroppen, og ligesom resten af kroppen skal immunforsvaret celler have de rigtige byggesten for at kunne fungere. Dog er der ikke nogen særlige regler for hvad der præcist er godt for immunforsvaret. Nej tværtimod er den kost som generelt er sund for dig og din krop, også med til at styrke immunforsvaret. Jo stærkere dit immunforsvar er desto mindre chance er der for at du bliver syg.

En sund frokostordning kan af samme årsag være med til at styrke de ansattes immunforsvar og måske være med til at inspirere dem til at omlægge deres kost i hverdagen. På den måde kan du som arbejdsgiver mindske sygedagene hos medarbejderne ved at bestille en sund frokostordning.

Hvad kan sund mad gøre for dig?

En sund frokostordning kan være med til at forbedre immunforsvaret. Mad generelt kan have mange effekter på kroppen. Nedenfor er der 10 madvarer som gør gode ting for dig og din krop.

  1. Nødder forbedre mænds fertilitetsevner.
  2. Jordbær kan bremse Crohns og Colitis.
  3. Kødproteiner kan gøre spædbørn længere.
  4. Proteinrig kost styrker dine knogler.
  5. Valnødder styrker dine tarmbakterier.
  6. Rå grøntsager beskytter mod depression.
  7. Broccoli og Blomkål beskytter mod slagtilfælde.
  8. Sort te får dig til at tabe dig.
  9. Meget fisk kan udsætte overgangsalderen med 3 år.
  10. Nødder og rosiner kan beskytte mod hjerte-kar-sygdomme.

Få styrket sammenholdet

Med en frokostordning kan du også styrke sammenholdet blandt medarbejderne. Ofte, hvis de ansatte selv skal sørge for frokost, bliver frokostpausen ikke afholdt samtidig. Nogle vil spise frokosten ved skrivebordet hvis de har travlt, andre vil gå sammen, men det vil også medføre at alle medarbejdere ikke er samlet noget tidspunkt på dagen m.m. det er arbejdsrelateret. Der er af samme årsag ikke nogen mulighed for at medarbejderne har tid til at socialisere med hinanden og lære hinanden at kende.

Ved at bestille en frokostordning sørger du for at alle medarbejdere spiser samtidig. På den måde vil der være mulighed for at de ansatte lærer hinanden bedre at kende, og dette kan være en stor motivationsfaktor, at have nogle gode kollegaer som de kommer godt ud af. Dette vil endda også kunne medføre mindre sygedage og mere effektivt arbejde, fordi de ansatte er glade for at møde ind på kontoret. Derfor kommer det både dig og dine ansatte til gode at bestille en frokostordning.

Sørg for at de ansatte holder en pause

Med en frokostordning ”tvinger” man medarbejderne til at holde en pause i løbet af arbejdsdagen. Hvis de selv er herre over deres frokost, kan det ske at madpakken hurtigt bliver spist ved skrivebordet, og her får hjernen ikke en pause. Hjernen er ligesom et batteri som skal oplades. Hvis ikke hjernen bliver opladet kan den ikke arbejde ordentligt. Dine ansatte vil derfor ikke arbejde optimalt og effektivt, fordi hjernen ikke får en pause midt på dagen. Derfor er det vigtigt at du på den ene eller anden måde sørger for at dine ansatte får sig en frokostpause. En frokostordning kan være med til at sikre at de ansatte for sat sig ned, får et godt og sundt måltid, og herefter arbejde videre med et helt nyt sæt energi.

Få sikret produktivt arbejde

Vi kender det alle sammen. Efter frokostpausen er øjenlågene tungerne end klokken 02.00 om natten, og arbejdsindsatsen daler. Ved at spise en sund frokost kan man i stedet for at miste energi efter frokostpausen, få tildelt mere energi. Hvis du har spist en tung og svært-fordøjelig frokost, bruger kroppen alt dens energi på at nedbryde maden. Du bruger derfor mere energi end du optager, og derfor kan man bliver tung i hovedet og træt, efter frokosten. Hvis du derimod spiser en sund frokost, vil kroppen optage en masse energi, og arbejdsindsatsen vil blive effektiviseret. Du kan altså sikre at dine medarbejdere holder fokus og leverer et optimalt stykke arbejde, ved at bestille en sund frokostordning.

Hvad skal en sund frokostordning bestå af?

Først og fremmest er det vigtigt når man skal bestille frokost til sine ansatte at det er noget som kan holde de ansatte kørende hele dagen. Der er intet så forstyrrende som en knurrende maven. Sulten kan være med til at forstyrre og ødelægge koncentrationen. Af samme årsag skal en frokostordning bestå af nogle råvarer som mætter længe. Derforuden skal den indeholde en masse vitaminer så immunforsvaret forbedres. Fibre, grøntsager, proteiner og sunde fedtkilder, er et godt sted at starte. Hvis du kan få inkorporeret dette i din frokostordning er du sikre et nærende måltid som holder hele arbejdsdagen.

Giv mere overskud til medarbejderne

I en hverdag hvor arbejde, børn, familie, venner og huslige pligter skal gå op i en større enhed, så kan selv de små ting være en stor stressfaktor. Som medarbejder på en travl arbejdsplads, kan dét at skulle sørge for frokost selv, være en stor byrde. Du kan derfor lette noget af det pres som dine medarbejdere døjer med, ved at bestille en frokostordning til dem. På den måde skal de kun bekymre sig om det arbejde udfører løbet af dagen, og intet andet.

Bestil din sunde frokostordning fra Frokost.dk

Hvis du bestiller en frokostordning fra Frokost.dk er du garanteret et sund og nærerigt måltid til dine medarbejdere. Frokost.dk har store og varierede udbud af køkkener at vælge imellem, og der er altid noget til enhver smag. Priserne er fra 40 kr. pr. kuvert og der er 99% chance for levering til tiden, ellers får man gratis levering. Med mere en 40 kvalitetskøkkener sørger Frokost.dk derfor for en lækker, sund og skræddersyet frokostordning lige efter jeres behov og ønsker. Du kan læse mere om frokostordning og Frokost.dk her!

Udgivet
Kategoriseret som Mad