Det der, når du skal have lagt nyt tag, er ofte et gøremål, som mange ikke får gjort. Det kan nemt føles som et meget uoverskueligt og omfattende projekt, men er det overhovedet, så svært, som man sætter sig for, at det er? Om du skal have skiftet det nuværende skifertag eller lagt et helt nyt betontag, er på sin vis begge to lige uoverskuelige og tidskrævende, hvis du altså vil gøre det selv.

Hvad skal få alarmklokkerne til at ringe?

På samme tid kan det være svært at tyde, hvornår det rette tidspunkt kommer. Hvilke faktorer skal du lægge mærke til, og hvornår skal du slå til og få det gjort? Løse eller knækkede tegl er en kæmpe faktor. Misfarvninger og utæthed i tagkonstruktionen burde også få alarmklokkerne til at ringe, da dette kan betyde at fugt over længere tid har fået lov til at trænge igennem. Hertil er mos og andre grønne plamager et tegn på at vand har sivet igennem i et stykke tid. Derudover er det altid en god idé at få skiftet det gamle tag i god tid. På den måde forbedrer du isolationen i dit hus, og sparer en masse penge på varmeregningen, da huset nemmere holder på varmen.

Hvad skal du så gøre?

Men hvad så når du ser disse tegn på et ødelagt tag? Hvad skal du gøre og hvordan? Når du skal vælge hvilket slags tag, du skal montere, er det vigtigt at se på husets udtryk og historie. Er det et moderne hus, skal du nok ikke vælge et stråtag, f.eks. Kig også på, hvilke materialer huset i forvejen har, såsom stål eller beton.

At lægge nyt tag er altså ikke et lige så uoverskueligt projekt, som du måske troede. Det handler bare om at komme i gang, og få sikret isolationen i dit hus i mange år endnu.