Drømmer du om at rejse i dit sabbatår, men er du bange for, at du ikke når at spare nok sammen til drømmerejsen? Fortvivl ikke. Her får du 3 gode sparetips, så du kan komme ud og rejse i dit sabbatår.

  1. Lav en rejsekonto.

Sagen er, at jo flere penge man har, jo flere penge bruger man. Derfor kan det være en god idé at få oprettet en rejsekonto i banken. Du kan bede din bankrådgiver om, at der automatisk overføres et beløb fra din SU eller lønkonto til din rejsekonto. Det kan for eksempel være 500,-. På den måde tvinger du dig selv til at bruge lidt færre penge, mens du er studerende.

  1. Skil dig af med dine abonnementer.

Netflix, Viaplay, TV2 Play, Mofibo, Spotify og vi kunne blive ved. Prøv at gå ind på din konto og skriv ned, hvor mange abonnementer du har. Måske betaler du endda for abonnementer, som du slet ikke bruger. Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis du tager et halvt år, hvor du kvitter abonnementerne. Der er stadig mange gode gratis tjenester, som du med fordel kan få glæde af, mens du sparer op til at kunne komme ud og rejse i dit sabbatår.

  1. Køb genbrug – tøj og rejseudstyr.

Udover at det er godt for miljøet at købe genbrug, så er der virkelig også mange penge at spare for en studerende. Der findes et hav af genbrugsmuligheder overalt – både i byer og på nettet. Så der er ingen undskyldninger. Du kan finde meget fint genbrugstøj til billige penge, og meget af det har endda kun været brugt få gange. Det kan også være en fordel at gå på jagt efter rejseudstyr i genbrugsbutikker eller på nettet. Rejseudstyr kan være rigtig dyrt, hvis du skal købe det fra ny, og det er ikke altid, at du får det brugt igen.

Start dit sabbatår med Adventuredk. Så får du et sabbatår, der har været alle pengene værd.